Inspiratieprogramma's

Zoekt u naar de invulling van een interessante relatiedag, een partnerprogramma voor uw congres of wilt u uw bezoek graag verrassen met een unieke belevenis? Het arrangement Leiden AcademieStad biedt u daar dé ideale gelegenheid voor. Een ervaren stadsgids begeleidt u en uw gasten en u bezoekt verborgen Leidse schatten; plaatsen die niet voor iedereen toegankelijk zijn en ervaar zelf waarom Leiden, Stad van ontdekkingen is!

Programma:
Champagne ontvangst en luxe lunch in één van de vele bijzondere locaties die Leiden rijk is, stadswandeling, drankje, bezoek aan locatie naar keuze en luxe vierof vijfgangendiner in restaurant naar keuze.
Hiernaast vindt u de locaties waar u een keuze uit kunt maken:

Gravensteen
Het Gravensteen is een van de oudste en meest interessante gebouwen van Leiden. Eeuwenlang was het een gevangenis. De oudste kerker, rond 1200 gebruikt door de graven van Holland (die er indertijd direct naast woonden), is nog steeds te vinden in de voet van de robuuste vierkante toren in het midden van het complex.

SieboldHuis
Het SieboldHuis biedt het mooiste uit het oude en nieuwe Japan in een Hollands huis met historische allure; prenten, lakwerk en keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten zijn tussen 1823 en 1830 in Japan verzameld door de Beierse arts Philipp Franz von Siebold.

Academisch Historisch Museum
Het Academisch Historisch Museum bestaat al meer dan vijfenzeventig jaar en bevindt zich in het Academiegebouw. De rijke geschiedenis van de Leidse universiteit wordt toegelicht aan de hand van historische ruimtes in het Academiegebouw, zoals het Zweetkamertje en de Senaatskamer.

Universiteitsbibliotheek
Voor de Universiteit Leiden is een rijk voorziene bibliotheek altijd essentieel geweest. Vrijwel van begin af aan hebben bibliothecarissen een assertief aankoopbeleid gevolgd, dat tot op de dag van vandaag wordt voortgezet. Hoogleraren en particulieren, toen en nu, verrijken de bibliotheek met schenkingen.

Hortus botanicus
De Hortus botanicus Leiden is het levende plantenmuseum en de groene schatkamer van de Universiteit Leiden. Sinds 1590 worden hier voor onderzoek en onderwijs planten gekweekt uit alle windstreken van de aarde, maar vooral uit Azië.

Bibliotheca Thysiana
De Bibliotheca Thysiana, bij testament gesticht door de jonge Leidse jurist Joannes Thysius (1622-1653), is de enige bibliotheek in Nederland uit de zeventiende eeuw die in zijn oorspronkelijk daarvoor gebouwde behuizing bewaard is gebleven. De collectie omvat circa 2500 boeken en ettelijke duizenden pamfletten op alle gebieden van kennis uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw.

Wilt u deze bijzondere dag in stijl afsluiten, dan heeft u in Leiden volop mogelijkheden voor een overnachting. Zie Overnachten voor het totale aanbod.