Deze website werkt mogelijk niet optimaal in uw browser. Wij raden u aan te upgraden naar een nieuwere versie.
Ontdek Leiden

Ontdek Leiden

Leiden is bekend om haar hofjes, haar universiteit, haar musea en haar roemrijke geschiedenis. De grachten, de monumentale panden, de steegjes, de schatkamers van kennis, de cultuur en de wetenschap; Leiden is een bezoek meer dan waard.

Lees meer »
Musea

Musea

Leiden heeft fantastische musea. Dinosaurusskeletten, meesterwerken van Rembrandt en Lievens, Wajangpoppen uit Indonesië, de medische geschiedenis van aderlating tot borstprothese, een Egyptische tempel, schatten uit Japan: allemaal te ontdekken in de Leidse musea.

Lees meer »
 Life sciences stad

Life sciences stad

De life sciences zijn in Leiden geconcentreerd op het Leiden Bio Science Park. Het Leiden Bio Science Park is het grootste life sciences kenniscluster in Nederland met zo’n 60 gespecialiseerde biotech bedrijven en kennisinstellingen. Op het park bevinden zich vooraanstaande biotech bedrijven

Lees meer »
Congresstad

Congresstad

Leiden heeft verrassende en unieke locaties voor congressen en zakelijke evenementen in alle soorten en maten. Wat dacht u van een historische kerk, een museum of prachtige concertzaal. Bovendien ligt de stad midden in de Randstad. Er zijn uitstekende verbindingen, zowel voor de auto als het openbaar vervoer. 

Lees meer »
Global Imaginations

Global Imaginations

Museum De Lakenhal presenteert t/m 4 oktober 2015 Global Imaginations, een internationale tentoonstelling van hedendaagse kunst. Twintig toonaangevende hedendaagse kunstenaars uit alle continenten zijn uitgenodigd om bestaand werk te tonen of een nieuw werk te maken waarin zij hun visie tonen op de huidige geglobaliseerde wereld. 

Lees meer »