Deze website werkt mogelijk niet optimaal in uw browser. Wij raden u aan te upgraden naar een nieuwere versie.
Ontdek Leiden

Ontdek Leiden

Leiden is bekend om haar hofjes, haar universiteit, haar musea en haar roemrijke geschiedenis. De grachten, de monumentale panden, de steegjes, de schatkamers van kennis, de cultuur en de wetenschap; Leiden is een bezoek meer dan waard.

Lees meer »
Ontdek Museumstad Leiden

Ontdek Museumstad Leiden

Geen stad in Nederland heeft zoveel boeiende musea als Leiden. Een verrassend en gevarieerd aanbod van natuur, kunst, cultuur en historie. Kijk verder voor een overzicht van de Leidse musea en de tentoonstellingen.

Lees meer »
Congresstad

Congresstad

Leiden heeft verrassende en unieke locaties voor congressen en zakelijke evenementen in alle soorten en maten. Wat dacht u van een historische kerk, een museum of prachtige concertzaal. Bovendien ligt de stad midden in de Randstad. Er zijn uitstekende verbindingen, zowel voor de auto als het openbaar vervoer. 

Lees meer »
Ontdek parkeren in Leiden

Ontdek parkeren in Leiden

Parkeren in Leiden: het kan wel! De binnenstad is autoluw, maar in een cikel rond het historische hart liggen meer dan drieduizend parkeerplaatsen, verspreid over veertien parkeerterreinen en -garages. Bekijk het overzicht met informatie over tarieven en openingstijden. 

Lees meer »
Koningsdag Leiden

Koningsdag Leiden

Kinderkermis, workshops, veel muziek, rommelmarkt; in Leiden is op Koningsdag van alles te beleven. Armin van Buuren doet ook dit jaar zijn thuisstad weer aan met een spetterend optreden op de Lammermarkt.

Lees meer »