Dodenherdenking in Leiden 2012

DINSDAG, 1 mei 2012

Burgemeester Henri Lenferink is op 4 mei aanwezig bij de dodenherdenking bij het militair oorlogsmonument aan het Haagse Schouw. De herdenkingsplechtigheid begint om 15.00 uur. De organisatie is in handen van de Bond van Wapenbroeders, afdeling Leiden. De herdenkingstoespraak zal worden gehouden door de heer Jan de Vries, ooggetuige bij de slag om vliegveld Valkenburg.

Ook dit jaar is er een ceremonie bij de Naald in De Kooi. De organisatie is in handen van woningcorporatie De Sleutels. Om 17.15 start de Stille Tocht van de Baptistenkerk in de Driftstraat naar het monument De Naald in de Atjehstraat. Waarnemend directeur van de Sleutels, Pieter Ouwehand zal de plechtigheid openen. Burgemeester Henri Lenferink en de heer Ton Kohlbeck, voorzitter van de Stichting Doodenherdenking Leiden, houden een toespraak. Na de toespraken en de kranslegging worden gedichten voorgedragen door leerlingen van de OBS ‘De Viersprong’. Vervolgens worden namen op de Naald voorgelezen en eindigt de ceremonie met de Last Post door een trompettist en twee minuten stilte. 

’s Avonds om 19.00 uur is er een dodenherdenking in de Marekerk. Burgemeester Henri Lenferink houdt een openingswoord. De herdenkingsrede wordt gehouden door voormalig staatssecretaris mevrouw dr. Jet Bussemaker, rector van de Hogeschool van Amsterdam en lid van het College van Bestuur Universiteit van Amsterdam/Hogeschool van Amsterdam. Aansluitend aan deze herdenkingsbijeenkomst is er een Stille Tocht naar het monument bij Molen De Valk waar om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen zal worden. Hierna volgt de kranslegging.

Bronvermelding: Leiden.nl

Share |