Verrassend Winkelweekend

Fashion & Music is het thema van het Verrassend Winkelweekend van augustus. Het begint al goed, op vrijdagavond met Summer Night Shopping. Meer dan 150 winkels in de binnenstad zijn extra geopend van 18.00-22.00 uur en bieden aantrekkelijke kortingen. Op vrijdag is ook de aftrap van de tweede editie van Rrrollend Leiden. De Pieterskerk is de locatie van een Kermis. Een reuzenrad van maar liefst 9 meter hoog en diverse attracties voor jong en oud staan klaar voor de bezoekers.

Zaterdag en zondag kan je, al dan niet onder begeleiding van een Shoppinggids, via een shoppingroute de stad in. Je wordt getrakteerd op hapjes en drankjes, krijgt advies van stylisten in winkels, wordt verrast tijdens modeshows en kunt genieten van de meer dan 50 prachtige optredens van talentvolle muzikanten. Je kunt tijdens het winkelen zelfs een dansje doen bij een van de DJ’s! Met het programmaboekje (en daarin het blokkenschema) in de hand mis je niets.

Beide dagen vindt op Het Gerecht weer de Vintage markt plaats. Heerlijk struinen langs de kramen.

Zondag sluiten we het weekend af met een blockparty in de Breestraat. Er vinden optredens van jonge muzikanten en kinderactiviteiten plaats. Fields of Wonder trakteert het publiek zondag op een theatrale kijk op Fashion, met een mobiele Etalage Vivant waarin de modellen zich op een verrassende manier aan het publiek presenteren. De Pieterskerkchoorsteeg vormt het decor voor een viertal modeshows op zondag. In het Pieterskwartier vindt ook het BIGGG! Smallbandfestival plaats. De optredens van dit festival staan in het aparte festivalboekje. In het programmaboekje vind je de deelnemende winkels, acties en kortingen en het blokkenschema met de optredens. Het boekje wordt verspreid in de Leidse binnenstad en regio Leiden.

Kijk ook op de website en Facebook voor meer achtergrondinformatie over de optredende artiesten en het laatste nieuws over het Verrassend Winkelweekend.

Tijdens het Verrassend Winkelweekend zijn op zaterdag en zondag de winkels geopend. Ook kunt u op de zondag gratis parkeren in de blauwe zone.

Bekijk de vorige edities terug op de Terugblik-pagina!


Thema’s Verrassend Winkelweekend 2014

29, 30 en 31 augustus - Fashion & Music
27 en 28 september - Uitmarkt
25 en 26 oktober - Film & Fotografie
29 en 30 november - Kids
20 en 21 december - Koren

In het programma staan alleen activiteiten die in de openlucht en in de winkelgebieden plaatsvinden. Raadpleeg de agenda voor alle overige activiteiten in Leiden.

vww2014 groot

Initiatief van:

cml logo 1

 

logo cultuurfonds cmyk

 

Marketing:

leidenmarketing transparant